Een Ruime keus is wel zo prettig! snelle levering, kosteloos advies
fixmetaal.nl/public_html/testing/testing/app/design/frontend/default/fixmetaal/template/page/html

Magneetvissen met een vismagneet

 

Gevangen met een vismagneet: de kop van een hamer

  

Magneetvissen is een zeer geliefde hobby die veel Nederlanders al beoefenen. Wij hebben diverse
verschillende sterktes vismagneten, speciaal te koop voor de beginnende en gevorderde magneetviss
er. 

Magneetvissen is een super leuke hobby. Koop snel een vismagneet en begin zelf met magneetvissen!
Je zult mooie en verrassende vondsten doen!

                                                                                          Naar de vismagneten

Wat is magneetvissen?

Magneetvissen is het gaan vissen met een sterkt magneet, op zoek naar metalen. Het worde ook wel ijzervissen of metaalvissen genoemd.

Als je wilt gaan magneetvissen heb je natuurlijk wel een goede magneet nodig. Neodynamische magneten zijn veruit de krachtigste magneten en perfect geschikt voor magneetvissen. Wij verkopen in onze webshop de beste magneten, inclusief alle montage-onderdelen zoals het oog en het touw, direct startklaar om te gaan magneetvissen.

Pas op met munitie! Afblijven en de politie bellen.

Magneetvissen is dus het vissen met een sterke magneet aan een touw, waarmee aantrekbare materialen kunnen worden opgevist uit het water. Meestal zijn dat vooral kleine onnuttige voorwerpen, maar er worden ook vaak mooie vangsten gedaan. Denk maar aan oude WO2 wapens en kogels, oude munten en euromunten en ga zo maar door. Er zijn zelfs al geldkistjes opgehaald uit het water! En wie weet wat er bij jou in de sloot of het kanaal nog allemaal ligt..?

Wij verkopen drie soorten vismagneten: Beginnersmagneet (30, 55 en 75 kg trekkracht), standaardmagneet (110 en 130 kg trekkracht) en pro-magneet (200 en 300 kg trekkracht). Ze verschillen dus in hun trekkracht: Hoe sterker de magneet, des te zwaardere voorwerpen ze kunnen aantrekken en optillen.

Een sterkere vismagneet heeft meer voordelen: Hoe sterker de magneet, hoe gemakkelijker hij voorwerpen aantrekt en hoe meer en grotere dingen je kunt opvissen.
Let wel op, onderschat de trekkracht van zulke magneten niet! Dezew trekken met een enorme snelheid voorwerpen aan. Houd het touw dus niet te stevig vast bij het inwerpen, want dan kun je zelf naar het water getrokken worden of brandwonden oplopen doordat het touw door je handen glijdt. Handschoenen zijn zeker aan te raden! Hoewel je na een poosje magneetvissen zult merken dat dit wel meevalt. Voornamelijk de zwaardere magneten hebben meer kracht om verwondingen te veroorzaken.

Grote veer, gevangen met een vismagneet

Wanneer je met zo'n zware vismagneet aan het magneetvissen bent en hij onder water tegen een groot en zwaar voorwerp aankomt en het magneetoppervlak helemaal vlak op het voorwerp komt, zul je in je eentje heel veel moeite hebben om je magneet los te krijgen. Met twee personen of een auto (trekhaak) krijg je de mageneet wel los. (Onze touwen trekken 530 kilogram, dus die zullen niet snel knappen.)

Tip: Bind het einde van het touw altijd vast aan een voorwerp op de kant, zodat je je magneet niet kunt kwijtraken bij het ingooien!                                                                                                                                                                          Naar de vismagneten

Praktische info over magneetvissen

De magneet verliest onder water geen trekkracht. Alleen zijn de meeste bodems moerasvormig of blubberig. Dat wil zeggen dat zwaardere voorwerpen dieper in de bodem zakken en zich daar ook goed vastgezet hebben.

Wanneer je de magneet uitgooit en langzaam binnenhaalt, voel je al heel snel of er wat ligt. Regelmatig gebeurt het dat je het voorwerp vrij snel weer verliest onder water. Dat komt doordat er slijk tussen de magneet en het voorwerp zit, waardoor de magneet aan trekkracht verliest. Zwaardere voorwerpen zijn daardoor moeilijker uit het water te halen.
Wat je ook
Beet! Een dop met een bierflesje...vaak hebt is dat er kleine voorwerpen aan je magneet hangen, zoals spijkers, bierdopjes en dergelijke. Wanneer dit tussen de magneet en het zwaardere voorwerp zit, verlies je ook heel wat aan trekkracht. Vandaar dat zwaardere magneten aan te raden zijn om sneller voorwerpen uit het water te halen. Maar als je het voorwerp wél uit het slijk hebt gekregen en het goed vastzit aan je vismagneet, zul je het vrij gemakkelijk uit het water kunnen halen en misschien wel heel wat moeite hebben om de magneet weer los te krijgen..

Wannneer een vismagneet een voorwerp onder water op zijn pad kruist, dan trekt hij naar het eerste metalen gedeelte toe wat hij tegenkomt. Dat kan bijvoorbeeld bij een fiets een ronde buis zijn; dan heb je dus niet de totale trekkracht van je vismagneet, omdat de magneet maar een klein deel van het voorwerp (de buis) vastheeft. Daarvoor zijn sterkere magneten nodig om zulke voorwerpen toch uit het water te krijgen.
 

Magneet goed vastknopen!

Natuurlijk wil je bij het magneetvissen je magneet niet verliezen en daarom is er een goede knoop voor het touw nodig. Met een gewone dubbele knoop zul je je magneet snel verlizen. De touwen zijn wat dikker en een dubbele knoop kun je niet strak genoeg aantrekken. Wanneer er spanning op het touw komt trek je de knoop gemakkelijk los.
Als je vismagneet goed vastzit aan een voorwerp en je touw raakt los, dan is het gedaan met mangeetvissen... Die magneet zul je niet meer terugzien. En dat zou natuurlijk zonde zijn.

Wij hebben de juiste knoop voor je. Als visser heb ik deze knoop geleerd en het voordeel is dat hoe harder je trekt aan het touw, hoe vaster de knoop komt te zitten. De perfecte knoop om te gaan magneetvissen. Hier is een filmpje hoe je deze knoop kunt maken: 


Niet teruggooien!

Magneetvissen: je hebt zó een hele berg schroot...

Alles wat je uit het water opvist, gooi dat niet terug maar laat het op de kant. Als je het opgeviste oud ijzer naar een oud-ijzerhandelaar brengt krijg je er zelfs nog een mooi zakcentje voor!
En als je daar geen zin in hebt, laat het dan achter op een plaats waar de gemeentedienst vuil komt ophalen. Zo help je de natuur een handje!

 

                                                                                        Naar de vismagneten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Magneetvissen met een vismagneet